HET GEHEIM VAN DE TUINFLUITER

 

Het Geheim van de Tuinfluiter is een nieuwe dagactiviteit die De Peel­connectie momenteel aan het ontwikkelen is, bedoeld voor volwassenen die kampen met:

-een gebrek aan rust, ontspanning en plezier

-eenzaamheid, een gebrek aan persoonlijke aandacht   

-een (dreigende) burn-out of andere stressklachten

 

Verder is Het Geheim van de Tuinfluiter interessant voor ieder die zijn creativiteit wil ontdekken of ontplooien!

 

Het programma is gericht op een kleine groep gelijkgestemden die wekelijks een dag bij elkaar komen in de tuin van de Peelconnectie. Een dag om 'uit je hoofd' te komen, fysiek aan de slag te gaan, je zintuigen vol aan te zetten, verbinding te maken met de natuur en met jezelf. Wat is het geheim van de tuinfluiter? De zorgeloosheid in jezelf, de goede impulsen van plezier, verwondering en creativiteit. De prachtige tuin en de nabijgelegen Deurnese Peel zijn leidraad en inspiratiebron.

 

PROGRAMMA

Het programma vindt plaats bij De Peelconnectie in Liessel, iedere vrijdag van 10 tot 16 uur.

Vaste prik is het verzamelen van ingrediënten voor de gezamenlijke lunch en het klaarmaken daarvan. Daaromheen zijn de activiteiten zeer divers en seizoensgebonden. Een aantal voorbeelden:

-bouwen met wilgentenen: van een zonnescherm voor het terras tot een eigen mand

-tekenen en schilderen met natuurlijke kleurstoffen: van informatieborden voor bij de groentebedden tot eigen schilderij

-struinen in de Peel: van zintuigenwandeling tot zingen in het bos tot paddenstoelenexcursie    

-tuinieren: van zaaien, stekken en snoeien tot fermenteren en inmaken

-etc etc 

Bij alle activiteiten is er ruimte voor persoonlijke affiniteiten en behoeften van deelnemers.

 

PRAKTISCH

Materialen, gereedschappen en werkhandschoenen zijn voorhanden bij De Peelconnectie. Ook koffie, thee, een goede lunch en tussendoortjes zijn bij de prijs inbegrepen. Voor deelnemers is het van belang om gemakkelijke kleding en schoenen te dragen, die vies mogen worden. En passend bij de weersomstandigheden. Want we zijn zo veel mogelijk in de buitenlucht, ook in de winter!

 

INTERESSE?

Heeft u als werkgever, verwijzer of deelnemer belangstelling voor dit programma, wilt u de folder ontvangen (digitaal of op papier) of informatie over de tarieven? Of wilt u graag een keer komen kijken? Neem contact op via tuinfluiter@depeelconnectie.nl