Ervaringen van deelnemers

Terugkijkend op het Geheim van de Tuinfluiter kan ik zeggen dat ik het geheim voor mijzelf denk te hebben gevonden. Ik heb ontdekt dat ik meer mag spelen, meer mag aanklooien en ontdekken. Ik hoef niet altijd de beste, de snelste en de leukste te zijn. Ik mag meer interne rust ervaren, meer stilstaan bij wat ik voel. Met meer verwondering naar de wereld kijken en daar rust vinden. Ik heb het gevoel dat ik stappen voorwaarts heb gemaakt en mijzelf serieuzer ben gaan nemen.

René

Ik zou het programma zeker aanraden voor mensen die worstelen met long covid, zoals ikzelf. Omdat je de vrijheid hebt om even rust te nemen en te gaan zitten. Er wordt door de begeleiders goed voor gezorgd dat er geen druk achter zit. Dat geeft een veilig gevoel. Mij heeft het gebracht: een luisterend oor, anders kijken naar mijzelf. Wanneer een ander mij wil helpen, dan mag ik die hulp aannemen. 

Ine

 Ik vond het heel fijn om buiten bezig te zijn. het was heel goed om me bewust te worden van mijn valkuilen en even stil te staan bij wat ik aan het doen ben in het leven. Van Angela heb ik een aantal praktische oefeningen geleerd om mijn stress te verminderen op momenten dat het nodig is. Van Jolanda heb ik geleerd om op een andere manier naar de omgeving te kijken . Van Jeroen heb ik veel geleerd over de tuin. Heel erg leuk vond ik dit.

Jacqueline

 


Beter slapen, je bewust woden van jezelf, buiten zijn, in het moment zijn, even echt met iets anders bezig zijn. Het smaakt naar meer. Goeie bruikbare tips ook op het vlak van ademhaling. Er werd goed voor ons gezorgd en de saamhorigheid binnen de groep hielp heel erg mee. Een veilige bedding zonder oordeel. Er was veel afwisseling in de activiteiten, waarbij 'lanterfanten' ook als een prima bezigheid werd gezien! 

Karin

 

Ik heb deze plek ervaren als een warm nest. Rust gevonden en ontdekt welke richting ik op wil met mijn leven. En ik heb geleerd dat het heel goed is om met je handen op je rug door de tuin lopen. Je hoeft niet de hele tijd nuttig bezig te zijn. Het was heel goed om de telefoon uit te zetten en 's avonds te merken dat van alle whatsapp-berichten 90% zichzelf al had opgelost zonder mijn bemoeienis.

 Kees

Dat de natuur mij zo oplaadt, daar ben ik me echt bewust van geworden. In het Jagersbos maakte ik bewust de keuze om de andere kant op te lopen. In mijn eigen tempo en in mijn eigen energie. En het  stemmetje dat meteen opkwam "maar wat zou de rest daar van vinden, nu doe je wel raar" dat stemmetje kon ik negeren. Ik ben niet alsnog de andere kant opgegaan met de rest mee.

Mariska