WAT DOEN WE?

De Peelconnectie heeft een biologische groente­- en bloementuin aan de rand van de Deurnese Peel in Liessel. De tuin wordt verzorgd door mensen die voor kortere of langere tijd een fijne en zinvolle dagbesteding nodig hebben. Groenten, bloemen en kruiden die worden geteeld zijn bestemd voor lokale restau­rants en voor de afnemers van groentepakketten. Vanuit het werk in de tuin worden tal van nevenactiviteiten georganiseerd. De tuin en de Deurnese Peel zijn leidraad en inspiratiebron.

 

Elk seizoen kent zijn typische bezigheden: zaaien, stekken, snoeien, plukken, inmaken, fermenteren... Deelnemers doen het werk dat bij hen past, individueel of in een groepje. Vaste prik is het bereiden van een stevige soep voor de lunch, natuurlijk met ingrediënten uit eigen hof.

 

Bij De Peelconnectie staan 'buiten zijn' en 'ver­binding maken' voorop. Werken in de tuin geeft veel rust, zorgt voor een frisse wind in je hoofd en is goed voor lijf en leden. De deelnemers worden begeleid door betrokken en ervaren professionals.

 

 

 

dagbesteding, arbeidsmatige dagbesteding,  waardevol werk, meedoen, participatie, ggz