De Peelconnectie verbouwd mooie en eerlijke groentes op biologische basis. Hiermee vullen we eens per week onze Groentepakketten.
Hierin treft u de seizoensgroenten aan, zoals aardappelen, bieten, sla, boontjes, kool, paprika en courgette, meestal aangevuld met een mooie bos bloemen.
Dit alles voor het kleine bedrag van € 8,50 af te halen op ons werkadres of we geven deze af op een centraal afgesproken plek bij U in de buurt.
Salade van sugarsnaps
Voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gr canelli bonen (of witte bonen)
200 gr sugarsnaps
1 bosje platte peterselie
4 eetl extra vergine olijfolie
Rasp van een halve citroen
Snufje chili flakes
Zout en peper
Werkwijze:
· Spoel de bonen af en laat ze in een vergiet of zeef uitlekken
· Blancheer de sugarsnaps een paar minuten en spoel ze daarna met koud water om ze snel en goed af te koelen
· Hak de helft van de peterselie fijn en de andere helft grof
· Maak een dressing met de olijfolie, citroenrasp, chiliflakes en zout en peper
· Doe de bonen, sugarsnaps, fijngehakte peterselie, en de dressing in een grote schaal en meng alles goed
· Bestrooi met de grof gehakte peterselie en je salade is klaar om te serveren
Tip: deze salade is ook erg lekker als je hem bv de volgende dag lauwwarm maakt
Tuinbonen
Voor 2 personen
Ingrediënten:
100 ml kippenbouillon
1 eetl maïzena
2 eetl sesamolie
2 teentjes knoflook (gehakt of in dunne plakjes, niet uit de knijper)
1 chilipeper van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden
1 theel vijfkruidenpoeder
400 gr gedopte tuinbonen
Eventueel 2 eetl fijngesneden bieslook om te garneren
Werkwijze:
· tuinbonen doppen
· maak de bouillon met bouillonblokje volgens voorschrift
· maak de maïzena aan met 2 eetl bouillon
· verwarm de sesamolie in een wokpan
· voeg hieraan de knoflook, gesneden chilipeper en vijfkruidenpoeder toe, bak het geheel 30 a 40 seconden
· tuinbonen, bouillon en maïzena papje toevoegen en ongeveer 5 min koken tot de bonen gaar zijn.
Erg lekker met gebakken aardappelen.
Bietjes (traditioneel)
Voor 4 personen
Ingrediënten:
750 g bieten
10 g boter of margarine
2 eetl suiker
1 eetl azijn
1 dl water
1 eetl maizena
Zout en peper
Eventueel 1 ui en 2 appels
Werkwijze:
· Spoel de bieten goed schoon en kook ze in ruim water ong 1 uur tot ze gaar zijn, dit kun je controleren door met je nagel over de schil te schrapen, als de schil gemakkelijk loslaat zijn de bietjes gaar.
· Schil de gare bieten en snijdt deze in plakjes.
· Stoof ze hierna in de boter met azijn, suiker zout, peper en wat water.
· Maak de maizena aan met een beetje water en bindt het vocht bij.
· Het is heerlijk om bij de bietjes een fijngesnipperde ui en gesneden appel te doen.
Wat kunnen we nog meer met bietjes?
· Als je de afgekoelde gesneden bietjes in reepjes snijdt, hierbij doe je een dressing van olie en azijn, en gesnipperde ui en reepjes appel. Dan heb je een heerlijke bietensalade.
· Bietjes in blokjes is ook het hoofdbestanddeel van een haring salade. Deze maak je als volgt
2 haringen (naar keuze Hollandse nieuwe of zure haringen) in carré gesneden
100 g gare aardappelblokjes
100 g gare bietjes in blokjes
100 g augurk in blokjes
100 g appel in blokjes
50 g gesnipperde ui
100 g mayonaise (geen fritessaus)
Naar smaak, zout, peper, worchestersaus, azijn toevoegen.
Deze salade kun je garneren met plakjes of waaiertjes augurk, partjes hard gekookt ei en reepjes haring
E-mail
Telefoon
Postadres
Werk/bezoek-adres
KvK-nummer
BTW-nummer
info@depeelconnectie.nl
Roel 06 239 42 072
Jeroen 06 533 65 097
Eeuwselstraat 13, 5662 EA, Geldrop
Hogebrug 3, 5757 RS, Liessel
69864179
NL858043245B01