De Peelconnectie Groentepakket

De Peelconnectie verbouwd mooie en eerlijke groentes op biologische basis.  Hiermee vullen we eens per week onze Groentepakketten.

Hierin treft u de seizoensgroenten aan, zoals aardappelen, bieten, sla, boontjes, kool, paprika en courgette, meestal aangevuld met een mooie bos bloemen.

 

Dit alles voor het kleine bedrag van € 8,50 af te halen op ons werkadres of we geven deze af op een centraal afgesproken plek bij U in de buurt.

 

Recepten


Salade van sugarsnaps

 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

 

400      gr                    canelli bonen (of witte bonen)

 

200      gr                    sugarsnaps

 

   1       bosje               platte peterselie

 

   4       eetl                 extra vergine olijfolie

 

                                    Rasp van een halve citroen

 

            Snufje             chili flakes

 

                                   Zout en peper

 

Werkwijze:

 

·       Spoel de bonen af en laat ze in een vergiet of zeef uitlekken

 

·       Blancheer de sugarsnaps een paar minuten en spoel ze daarna met koud water om ze snel en goed af te koelen

 

·       Hak de helft van de peterselie fijn en de andere helft grof

 

·       Maak een dressing met de olijfolie, citroenrasp, chiliflakes en zout en peper

 

·       Doe de bonen, sugarsnaps, fijngehakte peterselie, en de dressing in een grote schaal en meng alles goed

 

·       Bestrooi met de grof gehakte peterselie en je salade is klaar om te serveren

 

 

 

Tip: deze salade is ook erg lekker als je hem bv de volgende dag lauwwarm maakt

 

 

Tuinbonen

 

Voor 2 personen

 

Ingrediënten:

 

100      ml                   kippenbouillon

 

    1      eetl                 maïzena

 

   2       eetl                 sesamolie

 

   2       teentjes          knoflook (gehakt of in dunne plakjes, niet uit de knijper)

 

1                                                    chilipeper van zaadlijsten ontdaan en fijngesneden

 

   1       theel               vijfkruidenpoeder

 

400      gr                    gedopte tuinbonen

 

 

 

Eventueel 2 eetl fijngesneden bieslook om te garneren

 

 

 

Werkwijze:

 

·       tuinbonen doppen

 

·       maak de bouillon met bouillonblokje volgens voorschrift

 

·       maak de maïzena aan met 2 eetl bouillon

 

·       verwarm de sesamolie in een wokpan

 

·       voeg hieraan de knoflook, gesneden chilipeper en vijfkruidenpoeder toe, bak het geheel 30 a 40 seconden

 

·       tuinbonen, bouillon en maïzena papje toevoegen en ongeveer 5 min koken tot de bonen gaar zijn.

 

 

 

Erg lekker met gebakken aardappelen.

 

 

 

 

Bietjes (traditioneel)

 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

 

750      g                      bieten

 

10        g                      boter  of margarine

 

   2       eetl                 suiker

 

   1       eetl                 azijn

 

   1       dl                    water

 

   1       eetl                 maizena

 

                                   Zout en peper

 

            Eventueel 1 ui en 2 appels

 

 

 

Werkwijze:

 

·       Spoel de bieten goed schoon en kook ze in ruim water ong 1 uur tot ze gaar zijn, dit kun je controleren door met je nagel over de schil te schrapen, als de schil gemakkelijk loslaat zijn de bietjes gaar.

 

·       Schil de gare bieten en snijdt deze in plakjes.

 

·       Stoof ze hierna in de boter met azijn, suiker zout, peper en wat water.

 

·       Maak de maizena aan met een beetje water en bindt het vocht bij.

 

·       Het is heerlijk om bij de bietjes een fijngesnipperde ui en gesneden appel te doen.

 

 

 

Wat kunnen we nog meer met bietjes?

 

·       Als je de afgekoelde gesneden bietjes in reepjes snijdt, hierbij doe je een dressing van olie en azijn, en gesnipperde ui en reepjes appel. Dan heb je een heerlijke bietensalade.

 

·       Bietjes in blokjes is ook het hoofdbestanddeel van een haring salade. Deze maak je  als volgt

 

                      2 haringen (naar keuze Hollandse nieuwe of zure haringen) in carré gesneden

 

         100 g gare aardappelblokjes

 

             100 g  gare bietjes in blokjes

 

                  100 g augurk in blokjes

 

                  100 g appel in blokjes

 

 50 g gesnipperde ui

 

100 g mayonaise (geen fritessaus)

 

Naar smaak, zout, peper, worchestersaus, azijn toevoegen.

 

 Deze salade kun je garneren met plakjes of waaiertjes augurk, partjes hard gekookt ei en reepjes haring