DAGPROGRAMMA

Ervaar je te veel stress in het dagelijks leven of heb je om een andere reden behoefte aan een adempauze? Het dagprogramma van Het Geheim van de Tuinfluiter is erop gericht het contact te  herstellen met je eigen drijfveren en gevoelens. Om meer innerlijke rust en ontspanning te ervaren, met meer zelfvertrouwen aan het roer van je eigen leven te staan.

 

Gedurende vijf weken kom je op vrijdag naar de tuin van de Peelconnectie. Een vrijdag om 'uit je hoofd te komen', lekker buiten bezig te zijn en alle tijd van de wereld te nemen. Samen met de andere deelnemers ga je op zoek naar het geheim van de tuinfluiter: de zorgeloosheid in jezelf en de gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. Welke obstakels liggen er op jouw pad? Moeder Natuur is leidraad en inspiratiebron; het programma vindt daarom zoveel mogelijk buiten plaats, in de tuin, het voedselbos of de Deurnese Peel.

 

Het Geheim van de Tuinfluiter is een groepsprogramma. De groep bestaat uit maximaal 8 personen, waardoor van meet af aan een gevoel van verbondenheid ontstaat. Er is alle gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, te merken dat je niet de enige bent bij wie het allemaal niet vanzelf gaat, integendeel. De deelnemers geven elkaar erkenning en dat is enorm stimulerend. Bovendien is de groep een goede leerschool: je valkuilen worden direct zichtbaar en bespreekbaar. Je komt jezelf tegen!

Binnen het programma is er alle ruimte voor persoonlijke behoeftes, zoals een 1:1 een gesprek of de mogelijkheid om je even terug te trekken. Je grenzen voelen en aangeven is een wezenlijk onderdeel van deze dag.

 

Hoe ziet de dag eruit

We beginnen met een warm welkom en een terugblik op de voorbije week. We nemen afscheid van onze mobiele telefoon! Na de warming up gaan we individueel of in kleine groepjes aan de gang in de tuin. Er is een ruime keuze aan klusjes en werkzaamheden, afhankelijk van het seizoen, en ook lummelen behoort expliciet tot de keuze-mogelijkheden. Doel is de frisse buitenlucht te voelen en je gedachten te laten waaien. Vaste prik is het verzamelen van ingrediënten voor de lunch en het klaarmaken daarvan. De lunch is een moment van rust en gezelligheid en genieten van wat de pot schaft.

 

  

Na de lunch gaan we ons rustig klaarmaken voor de workshop.

De  thema's zijn:
-bewustwording: grenzen, valkuilen, signalen van het lichaam, reflectie, voeding, ademhaling
-verbinding: het hoofd en het hart, lichaam en geest, zintuigen en intuïtie, verbinding met de natuur
-ontspanning: innerlijke rust, vertrouwen, blijdschap, gezelligheid, het kind in jezelf
-verwondering: de blik naar buiten, aandacht, inspiratie, bezieling, zingeving

 

We sluiten af met een drankje en een hapje en een korte terugblik op hoe de dag voor ieder verlopen is.

 

Praktische informatie

Het Geheim van de Tuinfluiter vindt plaats bij De Peelconnectie in Liessel op vrijdag van 10 tot 16 uur.

De groep bestaat uit maximaal 8 personen die zich inschrijven voor 5 of 10 vrijdagen binnen een seizoen.

In overleg is het mogelijk om tweewekelijks deel te nemen. 

 

De herfst-editie staat gepland van 8 september t/m 10 november

 

Materialen, gereedschappen en werkhandschoenen zijn voorhanden bij De Peelconnectie. Ook de koffie, thee, lunch en tussendoortjes zijn bij de prijs inbegrepen. Het is belangrijk om kleding en schoenen te dragen die passen bij de weersomstandigheden en vies mogen worden.

 

 

Tarieven
Na kennismaking en intake wordt een offerte gemaakt die is toegespitst op de specifieke situatie en hulpvraag. Schroom niet om  contact op te nemen als je interesse hebt, en informeer naar de mogelijkheden voor maatwerk. Soms kan het bedrag vergoed worden via de werkgever, ook daar kunnen we in meedenken.

 

TUINFLUITER - bedrijven

schriftelijke intake en verslaglegging


+5 of 10 vrijdagen van 10-16 uur  +kennismaking 
+intake (hulpvraag) op papier 
+advies en offerte op maat  +verslaglegging op papier 

+terugkomdag na 2-3 maanden


5x deelname binnen 1 seizoen   995,- 
1x terugkomdag na 2-3 maanden   50,- 
10x deelname binnen seizoen  inclusief gratis terugkomdag   1895,-

 

TUINFLUITER - particulieren
mondelinge intake en evaluatie

 

+5 of 10 vrijdagen van 10-16 uur
+kennismaking
+intake (hulpvraag) mondeling
+advies en offerte op maat
+mondelinge evaluatie
+terugkomdag na 2-3 maanden


5x deelname binnen 1 seizoen   875,-
1x terugkomdag na 2-3 maanden   50,-
10 x deelname binnen seizoen inclusief gratis terugkomdag   1650,-

 

 


*Wijzigingen voorbehouden 

**Alle bedragen zijn inclusief 9% btw