Het Geheim van de Tuinfluiter is een nieuw programma bij De Peel­connectie, bedoeld voor volwassenen die te veel stress ervaren in het dagelijks leven of op de werkvloer. Mensen die een burn-out willen voorkomen of simpel behoefte hebben aan een pas op de plaats. We starten op 24 februari a.s. met een pilot van 5 vrijdagen. De pilot is kosteloos, maar er zijn een aantal criteria voor deelname. Klik hier voor de voorwaarden en aanmelding.

 

Het Geheim van de Tuinfluiter is gericht op een kleine groep deelnemers, die wekelijks een dag bij elkaar komen in de tuin van de Peelconnectie. Een dag om ‘uit je hoofd te komen’, lekker buiten bezig te zijn en alle tijd van de wereld te nemen. Samen gaan we op zoek naar het geheim van de tuinfluiter: de zorgeloosheid in jezelf en de gezonde balans tussen inspanning en ontspanning.

 

Door middel van workshops gaan we aan de slag met de volgende thema's:

-bewustwording: je grenzen, valkuilen, signalen van het lichaam, reflectie, voeding, ademhaling

-verbinding: het hoofd en het hart, lichaam en geest, zintuigen en intuïtie, verbinding met de natuur

-ontspanning: innerlijke rust, vertrouwen, blijdschap, gezelligheid, het kind in jezelf

-verwondering: de blik naar buiten, aandacht, inspiratie, bezieling, zingeving

 

Bij alles wat we doen is de natuur onze leidraad en inspiratiebron. Het programma vindt dan ook zoveel mogelijk buiten plaats, in de tuin, het voedselbos of de Deurnese Peel. Zowel praktisch als inhoudelijk zijn de activiteiten verbonden met de vier seizoenen. 

 

Programma

Globaal ziet de dag er zo uit:
In de ochtend zijn we
in kleine groepjes bezig in de tuin of het voedselbos. Doel is met de handen bezig te zijn, de frisse buitenlucht te voelen en de gedachten te laten waaien. Vaste prik is het verzamelen van ingrediënten voor de biologische lunch en het klaarmaken daarvan.

 

 

 

De lunch is een moment van rust en aandacht voor wat we eten. Wat ligt er op ons bord en wat maakt het zo bijzonder? Waarom zijn deze voedingsstoffen zo waardevol?

Na de lunch is het tijd voor een workshop, die door een van de begeleiders wordt verzorgd. Soms blijven we in de tuin, soms gaan we de Peel in, maar altijd staat een van de thema's - bewustwording, verbinding, ontspanning, verwondering - centraal.

 

Binnen het programma is er ruimte voor persoonlijke behoeftes, zoals de mogelijkheid om je even terug te trekken. 'Grenzen aangeven' is immers een wezenlijk thema van deze dag.

 

Praktisch

Het Geheim van de Tuinfluiter vindt plaats bij De Peelconnectie in Liessel op vrijdag van 10 tot 16 uur. De groep bestaat uit 5-8 personen die zich inschrijven voor 5 of 10 vrijdagen binnen een seizoen:

 

Tuinfluiter Lente: van 24 februari t/m 28 april

Tuinfluiter Zomer: van 12 mei t/m 14 juli

Tuinfluiter Herfst: van 8 september t/m 10 november

Tuinfluiter Winter: van 1 december t/m 9 februari

 

Ook is er de mogelijkheid een strippenkaart te kopen en de deelname over het jaar te spreiden. Elke 2 à 3 maanden organiseren we een terugkomdag om te reflecteren op de periode na het programma.

 

Materialen, gereedschappen en werkhandschoenen zijn voorhanden bij De Peelconnectie. Ook koffie, thee, lunch en tussendoortjes zijn bij de prijs inbegrepen. Het is belangrijk om kleding en schoenen te dragen die passen bij de weersomstandigheden en vies mogen worden.

 

  

 

Tarieven

Na kennismaking en intake wordt een offerte gemaakt die is toegespitst op de specifieke situatie en hulpvraag. Vaak kan het bedrag vergoed worden via de werkgever, ook daar kunnen we in meedenken. Er is een keuze uit diverse pakketten voor bedrijven en particulieren:

 

TUINFLUITER - bedrijven

schriftelijke intake en verslaglegging


+5 of 10 vrijdagen van 10-16 uur  +kennismaking 
+intake (hulpvraag) op papier 
+advies en offerte op maat  +verslaglegging op papier  +terugkomdag na 2/3 maanden


5x deelname binnen 1 seizoen   995,- 
1x terugkomdag na 2/3 maanden   50,- 
10x deelname binnen seizoen  inclusief gratis terugkomdag   1895,-

 

 

TUINFLUITER - particulieren
mondelinge intake en evaluatie

 

+5 of 10 vrijdagen van 10-16 uur
+kennismaking
+intake (hulpvraag) mondeling
+advies en offerte op maat
+mondelinge evaluatie
+terugkomdag na 2/3 maanden


5x deelname binnen 1 seizoen   875,-
1x terugkomdag na 2/3 maanden   50,-
10 x deelname binnen seizoen inclusief gratis terugkomdag   1650,-

 

 

TUINFLUITER strippenkaart
1-10 vrijdagen van 10-16 uur verspreid over het jaar

 

NB: Deelname moet minimaal twee weken van tevoren worden aangemeld en is alleen mogelijk als de groep nog niet vol is 

 

1x kennismakingsdag   185,-
1x terugkomdag   120,-
3x deelname + 1 terugkomdag   650,-
5x deelname + 1 terugkomdag   1020,-
10x deelname + 1 terugkomdag   1945,-


*De bedragen op deze website richtlijnen; er wordt een offerte op maat gemaakt  **Wijzigingen voorbehouden  ***Alle bedragen zijn inclusief 9% btw

 

 

De Tuinfluiters

Het Geheim van de Tuinfluiter wordt verzorgd door Angela van den Eijnden, Jolanda Kooijmans en Jeroen van Keulen.

 

 

Angela is stress en burn-out coach, ademtherapeut en buitenmens. "Ik begeleid mensen op hun weg naar innerlijke rust en een gebalanceerde leefstijl. Liefst in de buitenlucht, want niets is zo rustgevend als een groene omgeving."

 

 

 

Jolanda is dichter en bevlogen tuinierster. "Ik nodig je uit om je blik naar buiten te richten, je zintuigen vol aan te zetten en contact te maken met wat je toevallig tegenkomt. Oprechte aandacht en verwondering als middel om je volle hoofd even te relativeren."

 

 

Jeroen is 'groene activiteitenbegeleider' en medeoprichter van De Peelconnectie. “Ik vind het fantastisch om mensen te zien op­bloeien, puur doordat ze buiten bezig zijn en hun eigen drijfveren weer beginnen te voelen. Onderschat nooit de kracht van de spelende mens!"

 


De Peelconnectie

De Peelconnectie onderhoudt een biologische zorgtuin annex voedselbos aan de rand van de Deurnese peel. Onze producten zijn bestemd voor lokale restaurants en voor de afnemers van groentepakketten. Kernwaarden als inclusiviteit, duurzaamheid en respect voor de natuur worden zo op een laagdrempelige manier uitgedragen.

 

De dynamiek van de seizoenen, het belang van een goede grond, het zaaien en het oogsten, het ingrijpen en het laten staan... bij De Peelconnectie zijn het geen metaforen maar wérkelijke ervaringen met een concreet effect op de mentale gezondheid. Gelukkig krijgt 'groene zorg' steeds meer erkenning als doeltreffend middel tegen de klachten van onze tijd.

 

De tuin van de Peelconnectie is een plek waar mensen graag komen. Juist omdat het geen aangeharkt park is maar een authentieke plek van verademing en 'back to basic'. Zowel het kwetsbare als het krachtige wordt er gezien en gewaardeerd.

 

Contact

Heb je als particulier, als werkgever of als verwijzer belangstelling voor Het Geheim van de Tuinfluiter of wil je meer informatie? Wil je de folder ontvangen - digitaal of op papier? Bel 06-53365097 of mail naar tuinfluiter@depeelconnectie.nl